Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: Ісмаїлової і Маммадова немає серед помилуваних Алієвим активістів


Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Президент Азербайджану Ільгам Алієв помилував 148 ув’язнених, серед яких – декілька правозахисників, опозиційних активістів і політиків.

Водночас серед помилуваних немає журналістки-розслідувачки Хадіджі Ісмаїлової, яка відбуває 7,5-річне ув’язення за звинуваченням у розтраті й ухилянні від сплати податків, а також лідера руху «Республіканська альтернатива», колишнього кандидата в президенти Ільґара Маммадова.

Хадіджа Ісмаїлова, відома своїми журналістськими розслідуваннями, зокрема, бізнесових оборудок родини президента Азербайджану Ільгама Алієва, яка також співпрацює з Радіо Свобода, була засуджена у вересні 2015 року. Арешт Ісмаїлової на початку 2015 року і її засудження викликали широкий осуд із боку міжнародних правозахисників і західних урядів.

Ільґара Маммадова заарештували у лютому 2013 року за звинуваченням у сприянні організації заворушень у місті Ісмаїлли, на північний захід від Баку. У березні 2014-го його засудили до семи років ув’язнення. Маммадов називає справу проти себе політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG