Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві розглядає клопотання про арешт Краснова


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Шевченківський районний суд Києва в понеділок, 21 березня, розглядає клопотання слідчого Служби безпеки України про взяття під варту керівника громадської організації «Громадянський корпус Азов – Крим» Станіслава Краснова. Про це повідомляє сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

За словами одного з адвокатів Краснова – Андрія Мамалиги, до початку робочого дня 21 березня захист Краснова не зміг ознайомитись із обґрунтуванням клопотання про арешт із боку СБУ.

«Я вважаю, що такі клопотання слід подавати, обґрунтувавши його фактами. Нам із ними ознайомитись поки не вдалось», – сказав Мамалига.

Раніше суд заарештував майно Краснова за клопотанням СБУ, яка інкримінує йому незаконне зберігання боєприпасів, державну зраду.

Інформація про затримання Краснова співробітниками СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побої і катування під час затримання. На обличчі в нього було видно сліди побиття. У ніч на 2 березня Краснова звільнили з ізолятора СБУ після закінчення передбаченого законодавством терміну тримання під вартою до рішення суду про обрання запобіжного заходу.

Краснов знепритомнів під час судового засідання 3 березня, після чого його доставили до Київської міської лікарні №3 і помістили у відділення реанімації. Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт із носінням браслета.

3 березня слідчий СБУ оголосив Краснову підозру в причетності до тероризму і державній зраді. Але слідчому не вдалося вручити підозру особисто Краснову.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього.

XS
SM
MD
LG