Доступність посилання

ТОП новини

У Європі посилюють заходи безпеки після брюссельських атак


Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев заявляє про посилення заходів безпеки у країні після нападів у Брюсселі, у результаті яких загинули десятки людей.

«Я вирішив додатково розгорнути 1600 поліцейських у різних точках по всій країні – на прикордонних пунктах пропуску, у повітрі, у морі та на залізниці», – сказав Казнев журналістам у Парижі 22 березня.

«Чотири заходи безпеки запроваджені у громадському транспорті. Насамперед, вхід у громадський транспорт буде забезпечуватися лише для людей з квитками і/чи ідентифікаційними картками», – наголосив Бернар Казнев.

Про посилення заходів безпеки у країні заявив і прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

«Присутність поліції буде посилена у британських портах, аеропортах, на станціях метро, залізничних станціях. Це складний час, це жахливий тероризм, але ми будемо стояти разом і робитимемо все, щоб зупинити їх і дати чітко зрозуміти, що попри те, що вони чинять атаки на наш спосіб життя, вони нападають на нас через те, ким ми є, але вони ніколи не виграють», – сказав Камерон у відеозверненні з Лондона.

Про посилення рівня безпеки до «рівня 4» заявив прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель. Заходи безпеки також посилили Данія, Швеція, Норвегія, та Фінляндія.

У Брюсселі між тим повідомляють про зростання до щонайменше 34 числа жертв вибухів, що сталися в аеропорту і метро у цьому місті. Ще 187 людей поранені, багато з них – у тяжкому стані.

Відповідальності за вибухи взяло угруповання «Ісламська держава».

Бельгійські ЗМІ у соцмережах опублікували фото можливих підозрюваних.

XS
SM
MD
LG