Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: бельгійська поліція арештувала підозрюваного у нападі на аеропорт Брюсселя


Зображення підозрюваних у нападі в аеропорту Брюсселя з камер спостереження
Зображення підозрюваних у нападі в аеропорту Брюсселя з камер спостереження

Бельгійська поліція заарештувала одного з чоловіків, підозрюваних в здійсненні вибухів в аеропорту «Завентем» в Брюсселі, повідомляють місцеві ЗМІ. Зокрема інформацію про це виданню Politico підтвердили урядові джерела.

За повідомленням, затриманий у брюссельському районі Андерлехт Наджим Лашрауі – це третя особа, яка перебувала у розшуку, через зв’язок із підготовкою терористичних атак в Парижі у листопаді минулого року.

Затриманий внаслідок антитерористичної операції, цей підозрюваний вважається одним із трьох чоловіків, зафіксованих на камерах спостереження в момент, коли вони штовхають багажні візки з валізами, в яких перевозилася вибухівка, через термінал брюссельського аеропорту.

Бельгійська поліція розпочала переслідування Наджима Лашрауі після терористичних нападів 22 березня, після його зникнення з місця вибухів в аеропорту Брюсселя.

Раніше бельгійські ЗМІ повідомили, що вдалося ідентифікувати двох інших нападників-смертників як братів Халіда і Брагіма ель-Бакрауі.

Офіційного підтвердження останнього арешту та імен будь-якого з нападників з боку правоохоронних структур Бельгії ще не надходило.

Від двох вибухів в аеропорту і ще одного на станції метро Брюсселя 22 березня загинули щонайменше 34 людини, понад 200 поранені.

Відповідальність за напади взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG