Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина депортувала одного з брюссельських нападників – Ердоган (оновлено)


Брати Халід (Л) та Ібрагім ель-Бакрауі
Брати Халід (Л) та Ібрагім ель-Бакрауі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що одного з брюссельських нападників затримували у Туреччині у червні минулого року і депортували.

23 березня на прес-конференції в Анкарі Ердоган повідомив, що чоловіка депортували до Нідерландів, на його ж запит, і Туреччина застерегла про це Амстердам.

Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Туреччина повідомила про це також Бельгії, але бельгійська влада звільнила підозрюваного.

«Попри наші застереження, що ця людина була іноземним бойовиком-терористом, Бельгія не змогла встановити ніяких зв’язків з тероризмом», – зазначив Ердоган.

Ердоган не назвав імені нападника. Але Адміністрація турецького президента ідентифікувала його як Ібрагіма ель-Бакрауі.

23 березня прокуратура Бельгії заявила, що брати Ібрагім і Халід ель-Бакрауі, які, за даними правоохоронців, були смертниками, що скоїли вибухи в аеропорту і метро Брюсселя, були громадянами Бельгії. За даними бельгійської прокуратури, обидва підозрювані смертники мали значне кримінальне минуле, не пов’язане з тероризмом.

Ще один підозрюваний до нападів у Брюсселі перебуває у розшуку.

Раніше бельгійські ЗМІ повідомили про арешт одного підозрюваного у брюссельських терактах. За даними ЗМІ, затриманий – Наджим Лашрауі, який втік з аеропорту після вибухів, проте поліція цю інформацію спростувала.

Від двох вибухів в аеропорту і ще одного на станції метро Брюсселя 22 березня загинули, за уточненими даними щонайменше 31 людина, 270 поранені.

Відповідальність за напади взяло екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Напади сталися через кілька днів після того, як поліція затримала в Брюсселі одного з головних підозрюваних у паризьких вибухах Салаха Абдеслама.

XS
SM
MD
LG