Доступність посилання

ТОП новини

На виборах у Кривому Розі чинний мер Вілкул набрав майже 71% – опитування


Юрій Вілкул, архівне фото
Юрій Вілкул, архівне фото

Соціологічне агентство Research & Branding Group оприлюднило дані опитування на виході з дільниць на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу, за якими вже в першому турі перемагає чинний мер Юрій Вілкул із 70,9 відсотками голосів.

Другим іде народний депутат Семен Семенченко, що балотувався від партії «Об’єднання «Самопоміч»: за цими даними, він отримує 11,3 відсотка голосів.

Микола Колесник має 6,7%, Світлана Сова 5,8%, Ігор Левицький 2,6%; на решту 10 кандидатів, жоден із яких не набрав більш ніж 1 відсоток, разом припадає 2,8%, повідомило агентство.

За його даними, очікувана гранична похибка не має перевищувати ±2,5% за рівня довірочної ймовірності 0,954.

27 березня у Кривому Розі відбулися позачергові вибори міського голови. На посаду міського голови претендували 15 кандидатів, серед них і чинний мер Юрій Вілкул, який цього разу балотувався як самовисуванець.

За даними міськвиборчкому, ще станом на 16-у годину явка виборців склала 44,7 відсотка. Громадянська мережа «Опора» повідомила, що, за її даними, на 20-у годину явка склала 55,4% з похибкою 1%.

І «Опора», і Комітет виборців України фіксували деякі порушення в перебігу голосування, також до поліції ще вдень надійшло близько 30 повідомлень про порушення. Але, як заявляли в поліції Дніпропетровської області, загалом становище у Кривому Розі було стабільне, серйозних порушень, що могли б вплинути на перебіг і результати виборів, наразі не зафіксували.

На виборах міського голови у Кривому Розі 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами склала лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Понад два місяці в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними. Але Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG