Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії звільнили з-під варти підозрюваного у причетності до терактів


Одна з операцій поліції у Брюсселі після нападів, архівне фото
Одна з операцій поліції у Брюсселі після нападів, архівне фото

У Бельгії прокурори повідомили, що відпустили людину, яку підозрювали у причетності до нападів у Брюсселі минулого тижня, внаслідок яких, за новими даними, загинули вже 35 людей.

Як заявила федеральна прокуратура Бельгії, щодо чоловіка, затриманого ще через два дні після терактів, не знайшлося ніякої інформації, що виправдовувала б його подальше тримання під вартою.

Раніше в понеділок у Бельгії повідомили про взяття під варту трьох інших людей, яких затримали цього дня в перебігу низки спецоперацій у Брюсселі і в містах Мехелені й Дюффелі на півночі країни. Цих трьох звинувачують у причетності до діяльності терористичних угруповань, але наразі не ясно, чи йдеться про їхній зв’язок із вибухами у Брюсселі 22 березня.

Крім того, поліція звернулася з новим закликом до свідків, що могли б допомогти ідентифікувати чоловіка з відеозапису на брюссельському летовищі Завентем у світлому одязі й темному капелюсі та окулярах, що був разом із двома смертниками, а потім зник, залишивши в залі сумку зі ще однією бомбою, що спрацювала вже після перших вибухів і евакуації летовища.

Також у понеділок міністр охорони здоров’я Бельгії Маґґі Де Блок повідомила, що через смерть у лікарнях чотирьох поранених унаслідок тих вибухів число жертв зросло до 35.

Серед загиблих унаслідок тих нападів на летовищі і в метро, відповідальність за які взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава», – громадяни Бельгії, Великої Британії, Італії, Китаю, Нідерландів, Німеччини, США, Франції і Швеції.

XS
SM
MD
LG