Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за минулу добу на Донбасі загинув 1 військовий, з восьми поранених – 5 в Авдіївці


Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу на Донбасі загинув один військовослужбовець і восьмеро були поранені.

Лисенко уточнив, що військовий загинув у Зайцеві, також там зазнали поранень троє бійців. Водночас ще п’ятеро військовослужбовців були поранені в Авдіївці.

«В Авдіївці зараз найгарячіша ситуація», – уточнив Лисенко.

Він також повідомив, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратистивипустили в бік позицій ЗСУ понад 100 артилерійських снарядів та більш ніж 370 мінометних мін різного калібру.

У п’ятницю вранці у штабі української воєнної операції на Донбасі повідомляли про різке зростання кількості обстрілів із боку проросійських сепаратистів – 77 упродовж 31 березня.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові обстріляли з мінометів ясинуватський блокпост та випустили в бік села Саханка близько 60 мін. Луганські сепаратисти повідомили про сім обстрілів з боку ЗСУ територій, які вони контролюють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG