Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня сепаратисти стріляли по позиціях ЗСУ 36 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі упродовж дня 36 разів обстрілювали позиції українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними штабу, мінометних обстрілів зазнали Авдіївка і Невельське.
«Використовуючи хаотичний вогонь, ворог бив із зенітних установок ЗУ-2, кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї в напрямку сил АТО по промисловій зоні Авдіївки, а також поблизу Пісків, Луганського, Новгородського та Опитного. На луганському напрямку ворог стріляв у бік Новозванівки та Степного, а на маріупольському – в напрямку Новотроїцького», – уточнили українські військові.

Інформації про постраждалих в результаті цих обстрілів українських військовослужбовців немає.

У п’ятницю вранці у штабі української воєнної операції на Донбасі повідомляли про різке зростання – до 77 – кількості обстрілів із боку проросійських сепаратистів за 31 березня і загибель одного військового та поранення вісьмох.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що українські військові лише за минулу добу здійснили близько 500 обстрілів. В угрупованні «ДНР» повідомили про втрату за тиждень 9 своїх бійців і поранення сімох. В угрупованні «ЛНР» заявили про 220 обстрілів за минулу добу.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG