Доступність посилання

ТОП новини

Навальний просить ФСБ Росії вилучити «секретні» документи у «Росії-1»


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Опозиціонер Олексій Навальний звернувся до Федеральної служби безпеки Росії з проханням вилучити і перевірити справжність документів, на підставі яких автори програми «Вести недели» на телеканалі «Росія-1» заявили про діяльність розвідувальних служб Великобританії і США, спрямовану проти Росії. Про це російський політик повідомив в своєму блозі.

У зверненні Навальний також попросив ФСБ перевірити твердження телеканалу про те, що британські спецслужби за допомогою медпрацівників СІЗО «Матроська тиша» організували вбивство юриста Сергія Магнітського в листопаді 2009 року. Раніше опозиціонер заявив про намір подати в суд на «Росію-1» у зв’язку зі звинуваченнями на його адресу про роботу на розвідку США і Великобританії.

10 квітня на сайті «Вести.ru» був розміщений 15-хвилинний сюжет з програми Дмитра Кисельова «Вести недели», в якому стверджується, що глава фонду Hermitage Capital Вільям Браудер, нібито будучи агентом британських спецслужб, завербував Навального для підриву конституційного ладу Росії.

Сам опозиціонер назвав ці твердження «фантастикою», пояснивши їх тим, що владі настільки нічого йому пред’явити, «що в справу пішли доказові знімки телеекрану». Листування, яке, як стверджується в сюжеті «Росії-1», Навальний вів з Браудером, він назвав вигадкою.

Користувачі інтернету також звернули увагу на численні граматичні помилки в документах, що приписуються ЦРУ. «Агенти ЦРУ» переписуються з такими помилками в англійській, яких і третьокласник не допустить», – зазначив Навальний.

XS
SM
MD
LG