Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі 80 разів обстріляли позиції ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 80 обстрілів позицій українських військових. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«28 обстрілів відбулося з мінометів калібрів 120 та 82 міліметри в районах Майорська, Пісків, Зайцева та Трьохізбенки. Найбільше зусиль ворог спрямував по захисниках України в Авдіївці. А в напрямку оборони Опитного по опорних пунктах сил АТО було здійснено обстріл одночасно зі ствольної артилерії калібру 152 міліметри, мінометів різних калібрів та БМП. Порушуючи режим тиші незаконні збройні формування використовували різну зброю наших воїнів поблизу Мар’їнки, Шахти Бутівки, Світлодарська, Золотого, Луганського і Верхньоторецького», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, українська сторона 12 разів відкривала вогонь у відповідь. Інформації про постраждалих в результаті бойових дій українських військовослужбовців немає.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявили, що українські військові напередодні вдень протягом двох годин обстрілювали з танкових гармат ділянку траси Донецьк – Горлівка поблизу Ясинуватського блокпоста. Луганські сепаратисти за останні години не повідомляють про ситуацію в районах, які вони контролюють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG