Доступність посилання

ТОП новини

Мер одного з міст Київщини вимагав мільйон євро хабара – СБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки України повідомляє про затримання міського голови одного з районних центрів Київської області. Це сталося під час спільної з прокуратурою операції, інформує 14 квітня прес-центр смецслужби.

«Здирник вимагав один мільйон євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та нестворення перепон під час забудови мікрорайону», – ідеться в повідомленні.

«Чотирьох посередників мера правоохоронці затримали у центрі Києва, коли вони перераховували у відділенні одного з банків першу частину хабара у розмірі 200 тисяч євро. Ще одного пособника співробітники Головного управління СБУ у Києві та Київській області затримали в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 квадратних метрів вартістю понад 700 тисяч євро», – додають у спецслужбі.

Самого мера співробітники СБУ затримали у його службовому кабінеті після передачі грошей та документів. Кримінальне провадження відкрите за частиною 4 статті 368 («Одержання хабара») Кримінального кодексу України, слідчі дії тривають.

XS
SM
MD
LG