Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 50 разів обстріляли українські позиції – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що до 18:00 14 квітня проросійські сепаратисти 50 разів обстріляли позиції українських військових.

В Авдіївці військовослужбовці ЗСУ нарахували дев’ять нічних обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів. За цим повідомленням, у світлу пору доби бойовики тричі обстріляли з мінометів калібру 82 міліметри Зайцеве, по одному разу – Авдіївку та шахту «Бутівка».

«Пізніше міномети калібру 120 міліметрів було використано ними проти захисників Опитного. Обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів зазнали наші позиції в районі Мар’їнки та Луганського, а в напрямку Новотроїцького бандитські угрупування скерували зенітні установки», – ідеться в повідомленні штабу.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують у 59 випадках порушення режиму припинення вогню впродовж минулої доби. Сепаратисти звинувачують ЗСУ в інтенсивних обстрілах у Горлівці, Спартаку, Ясинуватій, передмістях Донецька та в інших місцевостях.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про дев’ять порушень перемир’я з боку українських військових.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG