Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: від початку року служити за контрактом вирішили майже 20 тисяч військових


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На службу в армію від початку року зарахували вже майже 20 тисяч контрактників, повідомляє Міністерство оборони України.

«За минулий тиждень контракт зі Збройними силами України підписали близько 500 громадян, у тому числі – строковиків та мобілізованих військовослужбовців. Бажання укласти контракт виявили ще понад 1800 осіб», – повідомила керівник Управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що наразі не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації. Водночас він припустив, що сьома хвиля часткової мобілізації буде єдиною у 2016 році, якщо не станеться загострення на Донбасі.

Цього місяця Генеральний штаб Збройних сил України не виключив проведення сьомої хвилі мобілізації у «зменшених обсягах».

29 березня набрав чинності указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації. У запас будуть звільнені військовослужбовці, призвані на службу указом від 21 липня 2014 року і указом від 14 січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG