Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ внесла до ЄРДР відомості про правопорушення Медведчука


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних правопорушень за зверненням народного депутата України Андрія Левуса та інших депутатів.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, на підставі ухвали Печерського райсуду Києва від 22 квітня 2016 року, до ЄРДР внесені відомості про вчинення кримінальних правопорушень щодо державної зради, фінансування тероризму чи дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

У Генпрокуратурі зазначають, що проведення подальшого досудового розслідування доручене слідчим головного слідчого управління СБУ.

Раніше Левус повідомив, що 22 квітня Печерський райсуд Києва зобов’язав ГПУ відкрити кримінальне провадження щодо фактів «антидержавної діяльності Віктора Медведчука».

Левус нагадав, що 5 квітня подали депутатське звернення із заявою про «злочини Медведчука та його організації «Український вибір» і вимагали розслідувати причетність Медведчука до сепаратизму, державної зради та фінансування тероризму».

Наразі в організації «Український вибір» не коментували цю інформацію.

Віктор Медведчук є лідером організації ««Український вибір».

XS
SM
MD
LG