Доступність посилання

ТОП новини

Дочка Немцова закликає слідчий комітет Росії допитати Рамзана Кадирова


Жанна Немцова на похоронах свого батька Бориса Немцова 3 березня 2015 року
Жанна Немцова на похоронах свого батька Бориса Немцова 3 березня 2015 року

Жанна Немцова, дочка вбитого противника Кремля Бориса Немцова, закликала російських слідчих допитати главу Чеченської республіки РосіїРамзана Кадирова.

Адвокат Немцової – Вадим Прохоров – повідомив агентству ТАСС 28 квітня, що його клієнткатакож вимагає допитати ще 9 осіб із оточення Кадирова у зв'язку з убивством її батька в Москві в минулому році.

Жанна Немцова – репортер «Німецької хвилі» і засновник Фонду Бориса Нємцова, переїхала з Росії до Німеччини після того, як її батько був застрелений 27 лютого 2015 року неподалік від Кремля.

Кілька людей із Чечні були заарештовані і звинувачені у вчиненні злочину: Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину, а також Хамзат Баха, Анзор і Шадід Губашеви і Тамерлан Ескерханов, обвинувачені в причетності до вчинення злочину.

Пізніше був заочно арештований колишній офіцер батальйону «Північ» Руслан Мухудінов, якому висунули заочне звинувачення в організації вбивства.

Однак родичі і адвокати Немцова висловили скептицизм з приводу офіційної версії звинувачення,наполягаючи на тому, що вбивство було скоєне на замовлення чільних російських високопосадовців.

XS
SM
MD
LG