Доступність посилання

ТОП новини

Саша Боровик подав у відставку з посади заступника глави Одеської ОДА


 Саша Боровик
Саша Боровик

Саша Боровик подав у відставку з посади виконувача обов’язків заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі.

«Сьогодні я йду з державної служби і припиняю виконувати обов’язки заступника глави Одеської облдержадміністрації. При цьому я залишаюся його радником, – і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Він уточнив, що причина такого рішення – набрання чинності новим законом про державну службу, відповідно до якого державним службовцям заборонено мати якесь інше громадянство, окрім громадянства України.

«Я шкодую, що український закон має цю заборону. Мені здається, що це було б в інтересах України, якби українці з діаспори могли допомагати країні свого народження без зайвих бюрократичних перепон. Особливо, якщо це наші співвітчизники з хорошою освітою і досвідом життя в ЄС, куди Україна прагне», – додав Боровик.

Минулого року радником Міхеїла Саакашвілі став колишній заступник міністра економіки Олександр Боровик, згодом він став і виконувачем обов’язків заступника голови Одеської обласної державної адміністрації з питань інвестицій та розвитку.

XS
SM
MD
LG