Доступність посилання

ТОП новини

Російські байкери з клубу «Нічні вовки» приїхали до Берліна


Олександр Залдостанов (Хірург), 28 квітня 2015 року
Олександр Залдостанов (Хірург), 28 квітня 2015 року

Російські байкери з прокремлівського клубу «Нічні вовки» прибули до столиці Німеччини – пункту призначення мотопробігу «Дороги Перемоги – на Берлін», повідомляє агентство DPA з посиланням на місцеву поліцію.

За повідомленнями, до Берліна приїхали близько 200 мотоциклістів.

Пробіг російських байкерів з клубу «Нічні вовки» за маршрутом Москва – Берлін відбувається останнім часом щорічно. Цією акцією, як стверджують байкери, вони прагнуть відзначати свято «перемоги над нацизмом».

Цьогорічний маршрут автопробігу, що почався 29 квітня в Москві, мав, за планами організаторів, проходити територією Білорусі, Польщі, Словаччини, Австрії, Чехії і завершитися 9 травня в Берліні.

При цьому влада Польщі відмовили сімом членам клубу у в’їзді на територію країни. Керівник пробігу Андрій Бобровський назвав «таємницею» те, як членам клубу вдалося потрапити до ЄС, оминувши Польщу. Пізніше повідомили, що вони прибули літаком до столиці Словаччини Братислави, а мотоцикли взяли напрокат уже в європейських країнах.

У центрі столиці Чехії Праги, на Вацлавській площі, сотні активістів влаштували 7 травня «коридор ганьби» російським байкерам.

Лідер «Нічних вовків» Олександр Залдостанов, який має прізвисько «Хірург», є приятелем російського президента Володимира Путіна.

Олександр Залдостанов входить до переліку осіб, на яких розповсюджуються санкції США і Канади, запроваджені через російську агресію в Україні.

XS
SM
MD
LG