Доступність посилання

ТОП новини

Країни «Групи семи» обіцяють заблокувати шляхи фінансування тероризму в світі


Міністри фінансів і керівники центробанків «Групи семи», місто Сендай, Японія, 20 травня 2016 року
Міністри фінансів і керівники центробанків «Групи семи», місто Сендай, Японія, 20 травня 2016 року

Країни «Група семи» (G7) пообіцяли заблокувати фінансування терористичних мереж за рахунок збільшення обміну оперативною інформацією, заморожування активів, а також посилення контролю за міжнародними грошовими переказами.

«Боротьба з насильницьким екстремізмом і притягнення винних до відповідальності залишаються головними пріоритетами для всього міжнародного співтовариства», – йдеться у заяві міністрів фінансів семи найбільших економік світу, опублікованій 21 травня в японському курортному місті Акіу.

Міністри також домовилися про план дій з блокування фінансових потоків, за допомогою яких ісламські екстремісти планують і проводять теракти. План має бути остаточно схвалениц «Групою семи» на саміті в Японії наступного тижня (26-27 травня).

Міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив, що «Група семи» перебуває на стадії «оперативних дій» щодо боротьби з фінансуванням терористичних груп. Він наголосив на важливості обміну оперативною інформацією між країнами задля перекриття грошових потоків таким угрупованням як «Ісламська держава» в Сирії та Іраку.

Нові заходи з блокування фінансів ініціювали після того, як група з 20 міністрів фінансів в лютому заявила про необхідність подальшої взаємодії для боротьби з «лазівками та хибами» в світовій фінансовій системі задля боротьби з тероризмом.

До «Групи семи» входять США, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Японія. Росія була виключена з G8 після незаконного приєднання до свого складу українського Криму.

XS
SM
MD
LG