Доступність посилання

ТОП новини

Російський опозиціонер виїхав до Литви через «тиск силовиків»


Дмитро Некрасов
Дмитро Некрасов

Колишній відповідальний секретар Координаційної ради опозиції Росії Дмитро Некрасов, який збирався балотуватися в Держдуму за підтримки «Яблука», заявляє, що виїхав з Росії до Литви. На своїй сторінці у Facebook він пояснив свій терміновий від’їзд тиском з боку російських силових структур.

Некрасов повідомив, що останнім часом неодноразово отримував попередження про те, що його збираються ув’язнити за статтею про фінансування тероризму й екстремізму. Російський опозиціонер наголосив, що вважає ці звинувачення абсурдними, і допустив, що вони можуть бути пов’язані з його наміром брати участь у виборах.

Раніше прес-секретар Некрасова повідомила виданню «Комерсант», що він поїхав в одну з європейських країн. За словами Дар’ї Слонім, 24 травня в аеропорту «Внуково» після повернення з Кіпру Дмитра Некрасова затримали співробітники ФСБ Росії, які влаштували йому допит «на предмет зв’язку з терористичними організаціями». Сам опоціонер підкреслив, що співробітники відомства не змогли сформулювати, у чому саме його підозрюють.

Дмитро Некрасов в березні цього року підписав Меморандум партії «Яблуко» і став її кандидатом на виборах в Держдуму Росії, які відбудуться восени. Він керує Фондом підтримки вільних ЗМІ, є автором проекту «Пільги.інфо» – першого в Росії web-сервісу, що дозволяє будь-якому громадянину дізнатися про всі належні йому пільги, як загальнофедеральні, так і регіональні. З 2012 року Дмитро Некрасов співпрацює з Комітетом громадських ініціатив.

XS
SM
MD
LG