Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про ще 9 обстрілів із боку бойовиків протягом дня


На передовій українських військ на околицях Авдіївки, фото 24 травня 2016 року
На передовій українських військ на околицях Авдіївки, фото 24 травня 2016 року

У прес-центрі штабу української воєнної операції проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ на частині Донбасу повідомили про ще дев’ять випадків відкриття бойовиками вогню по позиціях українських сил протягом дня станом на 18-у годину.

Ситуація в зоні проведення операції залишається неспокійною, повідомив речник Сергій Жмурко.

За його словами, зокрема, опівночі позиції українських захисників Авдіївки були обстріляні з заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 міліметрів. Також там протягом дня вівся вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем.

Поблизу Богданівки бойовики випустили 3 снаряди зі 122-міліметрових артилерійських систем.

Українські укріплення в районі Луганського та Новгородського бойовики обстріляли з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру, а позиції поруч із Широкином та Лебединським із протитанкового ракетного комплексу.

А в районі Троїцького зафіксовано снайперський вогонь, додав речник.

За офіційною версією, яку він озвучив, «Збройні сили України вогонь у відповідь не відкривали, на провокації ворога не піддавались».

Донецькі сепаратисти ще кілька годин тому заявляли, що протягом усієї попередньої доби українські сили 237 разів вистрелили по позиціях сепаратистів. За їхніми словами, ці постріли були спрямовані в бік Ясинуватої, села Спартак і селища Жабичеве на північ від Донецька, селища Старомихайлівка на заході Донецька і міста Докучаєвська. Останнім часом донецькі сепаратисти перестали подавати свій підрахунок, як вони казали, випадків порушень режиму припинення вогню українськими військами і рахують кожен окремий постріл.

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли про чотири обстріли українськими силовиками їхніх позицій за всю попередню добу. За їхніми словами, три з них були спрямовані по селищу Луганське, яке обстрілювали з гранатометів різних типів і стрілецької зброї, ще один, зі стрілецької зброї, по селу Калинове.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG