Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 11 разів порушили перемир’я, використовуючи важке озброєння – штаб


Українська сторона заявляє, що від початку доби і до 18.00 підтримувані Росією сепаратисти 11 разів обстрілювали їхні позиції на Донбасі.

«З великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів ворог обстрілював наші укріплення поруч Новотроїцького, згодом супротивник, порушуючи існуючі Мінські домовленості, долучив ще й до обстрілу міномети калібру 120 міліметрів. По захисниках Зайцева та Павлополя російські найманці вели вогонь з 82-міліметрових мінометів. А по нашому опорному пункту поблизу Березового бойовики намагались поцілити зі станкового протитанкового гранатомета, а з озброєння БМП-1 по позиціях поруч Луганського. У районі Станиці Луганської активізувались ворожі снайпери», – повідомили у штабі АТО ввечері 2 червня.

Раніше у четвер речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що упродовж минулої доби на Донбасі були поранені двоє українських військових.

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину Донецької і Луганської областей, звинувачують українських військових в обстрілах, зокрема, околиць Донецька, Ясинуватої, Докучаївська (Донеччина), села Логвинове (Луганщина). Про загиблих чи поранених не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG