Доступність посилання

ТОП новини

Ситуацію із блокуванням українських перевізників в Туреччині врегулювали – Мінінфраструктури


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ситуацію, що склалася із блокуванням українських транспортних засобів, які здійснюють вантажні перевезення між Україною та Туреччиною, врегулювали. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури за підсумками телефонної розмови міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з послом Турецької Республіки в Україні Йонетом Джаном Тезелем.

За даними відомства, за зверненням міністра буде проведена двостороння робота між Мінінфраструктури України та Міністерством транспорту і зв’язку Туреччини з метою уникнення подібних ситуацій у майбутньому.

Раніше Мінінфраструктури повідомило про напружену ситуацію на кордоні та в портах Туреччини з пропуском українських автоперевізників.

Зокрема, за даними відомства, співробітники турецьких контролюючих органів відмовлялися оформлювати українські транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів між Україною та Туреччиною у двосторонньому сполученні на підставі разових двосторонніх дозволів. Аргументація відмови – нібито українські перевізники повністю використали квоту цих дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня 2016 року.

Водночас турецька сторона цієї ситуації ще не коментувала.

XS
SM
MD
LG