Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» планує відновити імпорт російського газу у третьому кварталі – Коболєв


Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Голова правління компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляє, що українська сторона купуватиме газ у «Газпрому», якщо ціна російського газу буде нижчою за європейську.

«Якщо ціна буде нижчою, ніж та, яку нам пропонують з європейського напрямку, то з точки зору мінімізації витрат споживачів і просто раціонального сенсу, буде правильно купувати цей газ зі східного напрямку», – заявив Коболєв 6 червня в ефірі «5-го каналу».

За його словами, «Нафтогаз» продовжує переговори з «Газпромом» щодо умов закупівлі газу і готовий відновити імпорт у третьому кварталі.

«Діалог щодо цього зараз ведеться. «Нафтогаз» планує відновити імпорт газу У третьому кварталі, у нас є ще місяць для цього. Ми розпочали його заздалегідь, сподіваємося, він буде успішним», – сказав Андрій Коболєв.

Україна останнім часом припинила закупівлі російського газу, купуючи його натомість у країнах Європи за реверсною схемою. Київ використовує для цього частину своїх газогонів у зворотному від проектного напрямку. Востаннє Україна купувала російський газ – 2 мільярди кубометрів для своїх сховищ для проходження зими – наприкінці листопада 2015 року, після чого знову припинила його закупівлі.

XS
SM
MD
LG