Доступність посилання

ТОП новини

Учасники АТО пікетували Дніпровську міськраду через проблеми з виділенням землі


Кілька десятків учасників бойових дій на Донбасі 8 червня під мерією Дніпра вимагали вирішити питання з законним виділенням їм земельних ділянок.

За словами протестувальників, з 2 тисяч учасників бойових дій наразі у місті належні їм земельні ділянки отримали лише близько 20. Як зазначали учасники акції протесту, чимало хто з них чекає на виділення землі близько року.

Як розповіли бійці, посадовці міськради пропонують їм шукати ділянки самим, а коли вони знаходять, у мерії заявляють, що ця земля вже зайнята.

У Дніпропетровській міськраді пообіцяли 8 червня, що проблема виділення землі для демобілізованих бійців буде вирішена. В управлінні внутрішньої політики міськради запевняють, що найближчим часом буде організовано «круглий стіл» та зустріч з ініціативною групою учасників бойових дій щодо цього.

2015 року у Дніпровській міськраді повідомляли, що у реєстрі для оформлення земельної ділянки перебували майже 900 людей – учасників АТО та членів сімей загиблих бійців.

«Тим, хто із зазначеної категорії осіб, бажають оформити земельну ділянку, необхідно звернутися до департаменту корпоративних прав та правового забезпечення міської ради для включення до відповідного реєстру. Якщо знайдено вільну земельну ділянку, пишеться відповідна заява, надається копія паспорту, ідентифікаційного коду, зйомка місцезнаходження вільної земельної ділянки, а також посвідчення учасника бойових дій чи довідка учасника АТО. Через неможливість проведення інвентаризації вільних земельних ділянок процес їхнього виділення йде не так швидко, проте ухвалений план зонування території міста пришвидшить цей процес», – йшлось в офіційному повідомленні міськради.

У лютому 2016 року у Дніпропетровській ОДА повідомили, що у регіоні створюють реєстр землі для учасників АТО. На той час в області за наділами звернулося майже 4,5 тисячі демобілізованих бійців, документи на землю отримали 535.

XS
SM
MD
LG