Доступність посилання

ТОП новини

Путін не розраховує, що Brexit вплине на політику санкцій ЄС


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін називає заяви прем’єр-міністра Великої Британії Дейвіда Камерона про те, що Росія нібито зацікавлена у виході Сполученого Королівства з ЄС, некоректними.

«Вважаю, це не що інше, як некоректна спроба вплинути на громадську думку у власній країні», – заявив президент Росії у Ташкенті після завершенню саміту Шанхайської організації співробітництва, додавши, що для таких заяв Камерона немає підстав.

За словами Путіна, Росія не втручалася, не втручається, і не втручатиметься у цей процес. Він пояснює результати голосування у Великій Британії з незадоволенням міграційною кризою, занепокоєнням безпековою ситуацією та європейською бюрократією.

Володимир Путін вважає, що вихід Британії з ЄС матиме позитивний вплив на світову економіку, а також на економіку Росії.

При цьому Путін заявив, що не очікує, що результати голосування у Великій Британії вплинуть на санкції Євросоюзу щодо Росії.

Раніше у п’ятницю президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що результати референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit) не вплинуть на продовження санкцій проти Росії з боку Європейського союзу.

Підрахунок голосів на британському референдумі, який відбувся 23 червня, засвідчив, що за вихід з ЄС проголосували 52 відсотки виборців або майже 16 з половиною мільйонів, прихильники членства в Євросоюзі набрали 48 відсотків.

Прем’єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який виступав за збереження членства в ЄС, заявив про намір піти у відставку через три місяці.

XS
SM
MD
LG