Доступність посилання

ТОП новини

Кернес відмовився позбавляти Александровську звання почесного харків’янина


Алла Александровська
Алла Александровська

Міський голова Харкова Генадій Кернес відмовився розглядати і виносити на голосування справу про позбавлення колишнього керівника місцевих комуністів Алли Александровської звання «Почесний громадянин Харкова».

Із такою пропозицією до міських депутатів під час чергового пленарного засідання міської ради звернувся представник фракції «Самопоміч» Іван Ракич. На його думку, Алла Александровська осоромила почесне звання.

«Вона не є почесним українським громадянином міста, яке є прифронтовою зоною», – наголосив Ракич, що відслужив снайпером на Донбасі в 92-й окремій механізованій бригаді.

У відповідь Кернес заявив, що ухвалення такого рішення може обернутися на «скриню Пандори».

«Не було такого у практиці, щоб позбавляти звання. Я думаю, що ми не будемо започатковувати таку практику. А хто що спаплюжив? Я вас прошу, я сам ходжу під Дамокловим мечем. Ви взяли на себе функцію судді? Ви взяли на себе функцію громадського діяча? Ви ще не громадський діяч, ви ще вчитеся. Повчіться», – сказав Кернес.

Колишньому першому секретареві обласного осередку Комуністичної партії України, в минулому народному депутатові кількох скликань Аллі Александровській присвоїли звання почесного харків’янина 2008 року.

Александровську затримали 28 червня за підозрою в підкупі депутатів місцевих рад для ухвалення на сесіях звернень до парламенту і президента для зміни Конституції з питань федералізації. Прокуратура звернулася до суду з проханням обрати для колишнього парламентаря запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 30 червня Київський районний суд Харкова постановив арештувати колишню комуністку на 60 діб без права застави.

Александровська і її захист називають справу «штучною». Вони мають намір оскаржувати рішення про арешт. Апеляційний розгляд призначений на 8 липня.

Алла Александровська очолювала харківський обласний осередок Комуністичної партії України з 1996 року і до заборони цій політсилі на політичну діяльність чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

XS
SM
MD
LG