Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов заявив про активізацію агресії Росії в кіберпросторі


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія активно провадить агресивну політику не тільки на фронті на сході України, а й у кіберпросторі, як іще один елемент «гібридної» війни проти України.

Зокрема, наводить слова Турчинова прес-центр РНБО, актуалізуються й інші кіберзагрози, зокрема, зростає кіберзлочинність та активізується кібершпигунство.

За його словами, стверджувати це дає підстави аналіз матеріалів, які надходять на адресу апарату РНБО України від розвідувальних органів, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв’язку і захисту інформації.

Саме ці проблеми покликана розв’язати нещодавно ухвалена Стратегія кібербезпеки України, наголосив Турчинов на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки.

На думку Турчинова, цей центр має стати системоутворювальним елементом усієї системи кібербезпеки та кіберзахисту України. «До складу Центру увійшли представники ключових державних органів, які відповідають за весь спектр питань протидії широкому спектрові кіберзагроз», – сказав він.

«Особливу увагу буде приділено процесові опрацювання інформації, виробленню дієвих механізмів оперативного реагування на загрози», – сказав секретар РНБО й додав, що кожен виклик, який надходить із кіберпростору, «повинен отримати нашу активну та асиметричну відповідь».

В Україні вже не раз звертали увагу на загрози, які створює в кіберпросторі Росія, особливо з часу початку її агресії проти України на початку 2014 року.

XS
SM
MD
LG