Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» закликає владу гарантувати безпеку під час «хресної ходи» 27 липня


Фракція «Опозиційний блок» закликає владу і правоохоронні органи забезпечити безпеку «хресної ходи» Української православної церкви (Московського патріархату) в Києві 27 липня.

«Мета «хресної ходи» – продемонструвати прагнення вірян до миру і єдності країни, разом помолитися про припинення війни, повернення спокою й стабільності на нашу землю», – мовиться у заяві політичної сили.

В «Опозиційному блоці» вважають, що навколо цієї акції в інформаційному полі відбувається «відверте й нічим не виправдане нагнітання».

Представники цієї політичної сили закликають владу та силовиків «не допустити реалізації радикальних намірів щодо розправи над ними (учасниками ходи – ред.), захистити життя та здоров’я людей задля збереження громадської злагоди та миру в Україні».

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що українські правоохоронці не допустять провокацій і порушень громадського порядку під час «хресної ходи» УПЦ (МП).

У свою чергу, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе поінформувала, що «хресну ходу» супроводжують 250 поліцейських, а для недопущення провокацій у Києві залучатимуть 2,5 тисячі поліцейських.

Хресна хода розпочалася 3 липня на сході України, зі Святогірської лаври, а 9 липня – на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Русі-України, учасники обох походів мають намір зустрітися в Києві.

XS
SM
MD
LG