Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: під завалами будинку в Одесі людей не виявили


У центрі Одеси завершили розбирання завалів на місці зруйнованої 20 липня пам’ятки архітектури – Будинку російського технічного товариства, постраждалих не виявили, повідомляє управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.

Як пояснили в управлінні, станом вечір 20 липня рятувальники знайшли і обстежили всі доступні місця можливого перебування людей.

«У двох «точках» виявлено сліди перебування людей і предмети повсякденного вжитку, але постраждалих у завалах не виявлено. Пошукові роботи було припинено й організовано охорону будівлі. Подальше вивезення будівельного сміття й очищення території проводитиметься власником аварійної будівлі», – додали в управлінні.

Обвал стався вдень 20 липня. Будівля Російського технічного товариства, відома в Одесі як «Масонський будинок», була збудована в 1887-1892 роках архітектором Олександром Бернардацці. Двоповерхова будівля, розташована в центрі Одеси, є об’єктом культурної спадщини, пам’яткою містобудування й архітектури місцевого значення.

XS
SM
MD
LG