Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: кількість постраждалих через отруєння шаурмою в Ізмаїлі зросла до 70 людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кількість постраждалих внаслідок харчового отруєння в Ізмаїлі Одеської області зросла до 70 людей, серед яких 13 дітей.

Як повідомляє прес-служба Одеської області, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що всі госпіталізовані купили в одному із закладів міста шаурму.

«На даний час проводиться перевірка закладів з продажу шаурми, пиріжків, хот-догів і соків фреш. Призначені необхідні експертизи. За її результатами буде встановлена причина отруєння людей, яка викликала кишкову інфекцію», –йдеться у повідомленні.

Раніше у ДСНС повідомляли про госпіталізацію 50 людей, серед яких 13 дітей. Як повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко, заклад, після харчування в якому люди отруїлися, працював без необхідних документів, про що «відповідні служби апарату виконкому не раз повідомляли і в санепідслужби, і в прокуратуру».

У червні до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» звернулося 776 людей (з них 449 дітей). За даними МОЗ, причиною масового захворювання людей в Ізмаїлі стало потрапляння відходів із вбиралень будинків приватного сектору в міську водопровідну мережу внаслідок підтоплення через сильні зливи.

XS
SM
MD
LG