Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Криму відмовився звільнити 4 обвинувачених у «тероризмі» кримських татар – Курбедінов


Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму залишив під вартою чотирьох кримських татар, затриманих 12 травня цього року в Бахчисараї за звинуваченням в «тероризмі». Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Закінчилося засідання у Верховному суді Криму за скаргами адвокатів в апеляційну інстанцію на арешти« Бахчисарайської четвірки »кримських татар, яких звинувачують у тероризмі, в т.ч., Енвера Мамутова. Суд не прийняв доводів захисту (як завжди) і залишив усіх у слідчому ізоляторі», – написав він у Facebook.

Засідання проходило в режимі відеоконференції.

Розгляд апеляції на арешт затриманих планувалося в четвер, 21 липня, проте засідання перенесли на 22 липня через «мінування» СІЗО.

12 травня в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. У результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абельтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

Наступного дня, 13 травня, підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення про арешт затриманих до 11 липня. 24 травня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив скаргу адвокатів і залишив під арештом Мамутова Енвера, Абсеїтова Зеврі, Меметова Ремзі до 11 липня.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG