Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики скоротили кількість обстрілів на Донбасі – штаб


Штаб української військової операції на Донбасі відзначає скорочення кількості обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів. За минулу добу українські військові зафіксували 39 обстрілів своїх позицій, 25 липня штаб АТО повідомляв про 61 такий випадок.

За повідомленням штабу, 22 обстріли сталося на Маріупольському напрямку.

За цим повідомленням, із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів та інших видів зброї бойовики вели вогонь по Красногорівці. Крім цього, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї сепаратисти обстрілював українські укріплення в Широкині, Мар’їнці та Новотроїцькому.

На Донецькому напрямку гарячою точкою залишається Авдіївка. На Луганщині минула доба пройшла відносно спокійно, ідеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі околиць Горлівки й Донецька, а також міста Докучаєвська.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про бойові дії минулої доби.

Також сторони конфлікту не інформують про свої втрати 26 липня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG