Доступність посилання

ТОП новини

МОН: заяви на вступ до вишів подали понад 570 тисяч абітурієнтів


©Shutterstock
©Shutterstock

У Міністерстві освіти і науки України заявляють, що станом на 27 липня заяви на вступ до вишів подали понад 574 тисяч абітурієнтів.

Як повідомляє прес-служба міністерства, наразі на бакалаврат подали 1 мільйон 302 тисячі заяв, на магістратуру – 265 тисяч заяв.

Директор департаменту вищої освіти Олег Шаров зазначив, що прийом документів на вступ до вищих навчальних закладів закінчується сьогодні о 18:00.

«Список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний для всіх 1 серпня. З 1 по 5 серпня рекомендовні до зарахування повинні будуть принести оригінали своїх документів у виші, де вони отримали місце держзамовлення, і шостого (серпня – ред.) опублікують остаточні списки зарахованих на бюджет», – сказав Шаров.

За даними МОН, до п’ятірки найпопулярніших за кількістю поданих заяв вишів увійшли: КНУ імені Тараса Шевченка – понад 60 тисяч заяв, ЛНУ імені Івана Франка – понад 55 тисяч заяв, НУ «Львівська політехніка» – понад 53 тисяч заяв, НТУУ «Київський політехнічний інститут» – 45 тисяч заяв, КНТЕУ – 39 тисяч заяв.

Держзамовлення на прийом до вишів, що підпорядковуються міністерству, складає 245 тисяч осіб, приблизно половина випускників шкіл зможуть претендувати на навчання у вишах за бюджетні кошти.

Цього року школи в Україні закінчили понад 200 тисяч дітей.

XS
SM
MD
LG