Доступність посилання

ТОП новини

Попова: бажання звільнитися з’явилося і через відсутність механізму захисту журналістів


Тетяна Попова звільняється через «ігнорування атак на журналістів» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00

Тетяна Попова звільняється через ігнорування атак на журналістів (відео)

Заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова, яка сьогодні оголосила про свою відставку, заявляє, що бажання звільнитися з’явилося і через відсутність механізму впливу на ситуацію із захистом журналістів. Про це вона сказала в коментарі Радіо Свобода.

Вона зазначила, що внутрішніх протиріч в міністерстві не було.

За словами Попової, вона хотіла звільнитися ще в травні, але її вмовили не йти на такий крок.

«Ви ж пам’ятаєте, хто підтримав публікацію «Миротворець» – Антон Геращенко, Тетерук, Тимчук. Ці люди потім вимагали мого звільнення. Я звільнилась. Якщо я залишаюсь в уряді, значить я це підтримую. Я не можу в такому випадку залишатися в уряді. Я прийшла з медіа-бізнесу, я знаю, що все одно буду працювати із журналістами, для мене моя репутація – це все, що в мене є», – зауважує вона.

Попова пояснила, що вирішила подати у відставку через бездіяльність уряду та поліції щодо атак на журналістів, які виступили проти публікації списку «Миротворця».

«Журналісти зробили офіційне звернення, я підтримала журналістів. І після того почалися нападки на тих журналістів, які зробили звернення, на розслідувачів і вони не розслідуються. Я теж в списку тих, кому погрожують. Була у слідчого один раз і в нього навіть було питання, в чому власне проблема із публікацією списку журналістів, якщо журналісти мають право публікувати дані щодо Панамських офшорів», – розповіла заступниця міністра.

Під час скандалу навколо сайту «Миротворець» Тетяну Попову звинуватили в тому, що вона має спільний бізнес із російськими громадянами. Після звернення депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» міністр Юрій Стець ініціював перевірку щодо своєї заступниці. Про результати перевірки Тетяні Поповій нічого не відомо.

«Мене звинувачували, що в мене чоловік з Росії. Насправді, я розлучилася 5 років тому. В нього два громадянства – Ізраїлю і Росії, але його родичі живуть в Ізраїлі, він в Росії не був останні 15 років. Казали, що в мене є спільний бізнес, якого насправді немає. Я вийшла з усіх бізнесів», – пояснила заступниця міністра, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Тетяна Попова має намір продовжити працювати у сфері відновлення мовлення на Донбасі як волонтер.

Наразі вона продовжує виконувати свої обов’язки, доки на засіданні уряду не буде розглянута й ухвалена її заява про звільнення.

У травні 2016 року Тетяна Попова розкритикувала публікацію сайтом «Миротворець» списку журналістів, які отримали «акредитацію» в угрупованні «ДНР», що контролює Донецьк і частину Донецької області. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу.

Пізніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова. Він додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

Президент України Петро Порошенко і «Група семи» засудили публікацію даних журналістів на сайті «Миротворець».

XS
SM
MD
LG