Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: САП оскаржуватиме рішення про повернення обвинувального акту щодо Пасішника


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір оскаржити рішення суду про поверненняобвинувального акту щодо колишнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника. Про це заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє прес-служба відомства.

«З усією повагою до суду, висновки, викладені у ухвалі, на нашу думку, є надуманими та незаконними. Тому САП сподівається, що апеляційний суд винесе щодо нашої скарги законне та обґрунтоване рішення, – зазначив Холодницький.

Напередодні Солом’янський райсуд повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обвинувальний акт щодо Пасішника.

У суді вважають, що обвинувальний акт складений з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу. Водночас Пасішнику обрали запобіжний захід – особисте зобов’язання.

22 квітня у Національному антикорупційному бюро України повідомили, що обвинувальний акт щодо Пасішника направлений в суд.

3 лютого у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України подав Айварас Абромавичус, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагався розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати на той час виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства. Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

Також 24 лютого детективи НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за частиною 1 статті 344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча) щодо здійснення незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення пропозиції про призначення на посаду заступника міністра. У березні Пасішнику повідомили про підозру, згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

XS
SM
MD
LG