Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання у справі Краснова на 17 серпня


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Святошинський районний суд Києва переніс засідання у справі про незаконне зберігання вибухових речовин і боєприпасів проти керівника організації «Громадянський корпус «Азов – Крим» Станіслава Краснова на 17 серпня у зв’язку тим, що Краснова не доставили з СІЗО до зали засідань. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомила дружина Краснова Оксана.

Адвокат Краснова Андрій Мамалига висловив припущення, що недоставка Краснова в суд свідчить про маніпуляції слідства.

Справа про незаконне зберігання зброї була порушена проти Краснова під час протестів 2013–2014 року на київському майдані Незалежності.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік автозаправної станції гранати й вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми у тротиловому еквіваленті.

Керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук раніше заявив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

Апеляційний суд Києва відхилив скаргу адвокатів Краснова і залишив активіста під арештом до 22 серпня.

XS
SM
MD
LG