Доступність посилання

ТОП новини

Луценко і Ситник обговорили конфлікт між Генпрокуратурою та НАБУ


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомляє про зустріч із директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником для обговорення конфлікту між співробітниками ГПУ і НАБУ.

На зустрічі також були присутні голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та радник голови ГПУ, екс-помічник федерального прокурора США Богдан Вітвицький.

За повідомленням Луценка, перед зустріччю з керівниками САП і НАБУ, він вислухав пояснення заступника генпрокурора Юрія Столярчука та начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимира Гуцуляка. Луценко також зустрівся з президентом України Петром Порошенком і керівництвом правоохоронних органів.

«Рішення підтвердили, що у нас спільні цілі і спільна відповідальність», – написав Луценко 17 серпня у Facebook.

Він пообіцяв у четвер провести спільний брифінг.

5 серпня працівники Генпрокуратури прийшли з обшуком до НАБУ. У бюро ухвалу суду, якою схвалено обшук у відомстві, як і сам обшук, назвали незаконними. Крім того, у бюро заявили, що співробітникам прокуратури були надані «добровільно документи, які підтверджують законність дій НАБУ щодо прослуховування фігурантів кримінального провадження».

Згодом Юрій Луценко заявив, що причиною обшуку в НАБУ є порушення конституційних прав людини, яка не є фігурантом кримінального провадження. При цьому він наголосив, що обшук не є міжвідомчою війною чи політичним замовленням.

XS
SM
MD
LG