Доступність посилання

ТОП новини

Полозов: стан Умерова залишається тяжким


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Адвокат Микола Полозов заявляє, що стан здоров’я заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова залишається тяжким.

За словами Полозова, 22 серпня він відвідав Умерова у кримській психіатричній лікарні, де його насильно утримують для проведення психіатричної експертизи.

«Головна проблема – це хвороба серця, гіпертонічна хвороба. Постійно скаче тиск. Вчора він втратив свідомість. Умови для стаціонарного спостереження за його захворюваннями відсутні», – написав Полозов у Facebook.

За словами адвоката, нещодавно слідчий радив Умерову і його рідним «не піднімати крик, шум: «проведемо експертизу і все буде добре».

«Мабуть це позиція ФСБ. Значить, треба робити навпаки, піднімати більше шуму, залучати на захист Ільмі Умерова від незаконного кримінального переслідування більше людей, як в Україні, так і в цивілізованому світі», – заявив Полозов, додавши, що тільки таким способом можна зупинити репресії щодо кримських татар.

Напередодні родичі Ільмі Умерова повідомили про погіршення стану його здоров’я.

Ільмі Умерова російська влада в Криму судить за звинуваченням у «сепаратизмі». Під час суду щодо призначення йому психекспертизи Умерову стало зле, і його шпиталізували з підозрою на інфаркт. 18 серпня його примусово перевели в психоневрологічний диспансер, незважаючи на протести адвокатів.

Адвокат Умерова Марк Фейгін заявив, що розцінює приміщення його підзахисного в психіатричну лікарню як тортури. За його словами, захист збирається відправити звернення до Європейського комітету проти тортур в Страсбурзі з приводу дій ФСБ.

У Міністерстві закордонних справ України висловили стурбованість станом здоров’я Умерова і вимагають від російської влади анексованого Криму негайно «припинити каральні методи».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG