Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: зараз Путін навряд чи зважиться на новий наступ в Україні


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає, що президент Росії Володимир Путін навряд чи зважитися на нову інтервенцію в Україну найближчим часом.

«Я вважаю, що зараз нового наступу Путіна не буде. Думаю, що своїми провокаціями у Криму він блефує і навряд чи зважиться наступати», – сказав Саакашвілі у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Однак нам слід бути дуже обережними, тому що будь-яка маленька іскорка може спричинити конфлікт і нові провокації. У цій ситуації Україні слід продовжувати військову мобілізацію і показувати, що ми завжди напоготові. По-друге, про всі можливі загрози ми обов’язково маємо інформувати світ. І по-третє, швидко почати реформи. Саме це – головне, що здатне стримати провокації Росії. При цьому головною реформою має стати заміна старого політичного класу», – наголошує Міхеїл Саакашвілі.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці яких Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

XS
SM
MD
LG