Доступність посилання

ТОП новини

Близько 10 людей загинули внаслідок землетрусу в Італії


Рятувальники працюють на місці руйнувань внаслідок землетрусу в місті Аматріче, Італія, 24 серпня 2016 року
Рятувальники працюють на місці руйнувань внаслідок землетрусу в місті Аматріче, Італія, 24 серпня 2016 року

За попередніми даними, близько 10 людей загинули вночі 24 серпня внаслідок потужного землетрусу в центральній Італії. О 3:30 стався сильній поштовх магнітудою, за різними оцінками, 6,1 чи 6,2 з епіцентром у містечках Аккумолі та Аматріче, що в столичному регіоні Лаціо.

Саме ці два поселення з населенням разом близько трьох тисяч людей зазнали найбільших руйнувань. За словами керівникa міста Аматріче Серджо Піроцці, половина поселення повністю зруйнована. Місцева влада інформує, що загиблих може бути більше, під обвалами чуються голоси потерпілих, серед яких і діти. Мер міста Аккумолі скаржиться, що рятувальні бригади прибувають дуже повільно.

За повідомленнями Служби цивільного захисту, доступ до зруйнованих районів ускладнюють вузькі дороги, заблоковані обвалами будинків.

Підземні поштовхи меншої потужності були відчутними також в областях Марке та Умбрії на північ від столиці. У Римі були два відчутні поштовхи тривалістю по 20 секунд. Люди вибігали на вулицю і до світанку залишалися поза домівками.

Загалом минулої ночі в центральній Італії сейсмологи зафіксували 18 підземних поштовхів різної потужності. Ця місцевіть вважається зоною підвищеної сейсмічності. Останній сильний землетрус в Італії стався 2009 року в місті Л’Аквіла, тоді загинули понад 300 людей.

XS
SM
MD
LG