Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон назвала Путіна «хрещеним батьком радикального націоналізму»


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон назвала президента Росії Володимира Путіна «хрещеним батьком світового радикального націоналізму».

На передвиборному мітингу у штаті Невада ввечері 25 серпня у промові, присвяченій проблемам расизму, вона звинуватила кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа в підтримці політики Путіна. На думку Клінтон, про це свідчить визнання Трампом російської анексії Криму.

Кандидат від демократів також розкритикувала Трампа за його зовнішньополітичну програму і міграційну політику. Раніше мільярдер обіцяв депортувати понад 10 мільйонів мігрантів, які нелегально проживають в США.

Зі свого боку, Трамп відкинув звинувачення Клінтон у расизмі, захищаючи свій жорсткий підхід до мігрантів, і звинуватив її в зображенні «пристойних американців расистами».

Трамп також звинуватив Клінтон у тому, що вона «расистка», заявивши, що вона розглядає меншини лише як джерело голосів, нічого не роблячи для них.

За словами Трампа, Клінтон своїми заявами намагається відволікти увагу від питань із пожертвами до фонду Клінтонів і використання нею приватного e-mail.

Передвиборний штаб Клінтон раніше звинувачував кандидата від республіканців у зв’язках з Кремлем, після злому електронної пошти Демократичної партії. На думку прихильників Клінтон, за зломом стояли російські спецслужби, які працювали в інтересах Трампа. Російська сторона ці звинувачення відкинула.

XS
SM
MD
LG