Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: на посаду головного архітектора Києва претендують 3 кандидати


У Київській міській державній адміністрації заявляють, що за результатами сьогоднішнього етапу конкурсу на посаду головного архітектора Києва претендують три людини.

Як повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на голову конкурсної комісії Володимира Бондаренка, сьогодні учасники конкурсу розв’язували ситуаційні завдання.

За його словами, до етапу співбесіди пройшли: Ганна Бондар, Сергій Броневицький та Олександр Свистунов.

У КМДА зазначають, що наступний етап конкурсу – співбесіда – відбудеться 7 вересня, а визначення переможця заплановане на 9 вересня.

30 вересня минулого року міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника і двох його заступників.

Целовальник був призначений на посаду начальника головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, головного архітектора Києва в серпні 2010 року. Наприкінці грудня 2015 року столична влада оголосила конкурс на заміщення посади директора департаменту містобудування та архітектури КМДА, головного архітектора Києва. 2 березня конкурсна комісія обрала шорт-лист із 5 кандидатів.

Наприкінці березня Кличко зупинив роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора столиці, мотивуючи це неможливістю ухвалення нею об’єктивного і справедливого рішення.

Мер запропонував членам конкурсної комісії прописати процедури для проведення «бездоганного конкурсу», а також – ініціювати внесення змін до законодавства про розділення посад головного урбаніста (архітектора) столиці та глави Департаменту містобудування та архітектури.

1 квітня Кличко призначив Юрія Тація новим виконувачем обов’язків директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

XS
SM
MD
LG