Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: слідчі вирішили зняти арешт з вуглеводнів, але устаткування «свердловин Злочевського» під арештом


У Генеральній прокуратурі України спростовують інформацію про зняття арешту з так званих «свердловин Злочевського» і заявляють, що слідчі ухвалили рішення про можливість зняття арештів з «вуглеводнів при збереженні арешту на устаткування».

«Після вивчення ситуації стало зрозуміло, що арешт вуглеводнів, які видобуваються, фактично зупиняє роботу газовидобувних підприємств, спричиняє спад обсягів видобутку українського газу. Ураховуючи наведене, а також те, що міжнародна компанія Burisma заявила про готовність співпрацювати з правоохоронцями у рамках розслідування справи про ухилення від сплати податків, а також гарантувала виплату всіх встановлених експертизою недоїмок до державного бюджету, слідчі ухвалили рішення про можливість погодити зняття арештів з вуглеводнів при збереженні арешту на устаткування», – повідомляє прес-служба відомства.

У Генпрокуратурі нагадують, що арешт накладався у провадженні щодо привласнення коштів службовими особами компанії «Укргазвидобування» протягом 2010–2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність за фактами ймовірного ухилення від сплати податків службовими особами компаній «ЕСК «Еско Північ», «Парі», «Перша українська газонафтова компанія», «НВП «Зонд» і «Інфокс».

Напередодні ЗМІ повідомили, що суд скасував арешт свердловин компаній Злочевського у Дніпропетровській та Харківській областях.

У липні суд заарештував 33 газові свердловини компаній групи екс-міністра екології України Миколи Злочевського. Ці свердловини розташовані в Дніпропетровській і Харківській областях. Згодом стало відомо, що суд заарештував ще 14 свердловин в Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях газовидобувних компаній, що входять до групи Burisma Злочевського.

Burisma Holdings володіє українськими видобувними компаніями «Еско-Північ», «Парі», «Перша українська нафтогазова компанія» й «Алдеа». У портфелі Burisma є також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському й Азово-Кубанському басейнах.

XS
SM
MD
LG