Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон заявляє про стурбованість можливістю втручання Росії у вибори в США


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Кандидат на посаду президента США Гілларі Клінтон висловила стурбованість тим, що Росія може впливати на вибори через кібератаки на ресурси Демократичної партії та державні системи голосування.

«Той факт, що наші фахівці з розвідки зараз вивчають це, порушує деякі серйозні питання з приводу потенційного втручання Росії в наш виборчий процес», – заявила Клінтон 5 вересня.

«Такого ніколи не було раніше, щоб іноземна недружня влада брала участь у нашому виборчому процесі», – додала демократичний кандидат.

Клінтон також вказала, що її суперник, кандидат-республіканець Дональд Трамп, має «дивний потяг» до президента Росії Володимира Путіна. «Ми ніколи не мали кандидатом від однієї з основних партій особу, яка б закликала росіян зламати (електронного листування демократів – ред.) більше», – вказала Клінтон.

Вона таким чином апелювала до липневої заяви Трампа, зробленої після зламу електронного листування найвищого керівництва Демократичної партії США. «Росіє, якщо ви чуєте, я сподіваюся, що ви в змозі знайти 30 тисяч відсутніх повідомлень електронної пошти», – сказав тоді республіканський кандидат. Трамп пізніше назвав жартом свої висловлювання щодо повідомлень, нібито видалених із приватного сервера Клінтон під час її роботи держсекретарм США.

XS
SM
MD
LG