Доступність посилання

ТОП новини

У Києві пікетували посольства Німеччини і Франції


Матері зниклих безвісти бійців пікетували німецьке й французьке посольства (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Матері зниклих безвісти бійців пікетували німецьке й французьке посольства (відео)

У Києві до будівель посольств Німеччини і Франції прийшли люди, які представилися матерями, друзями, родичами українців, що перебувають у полоні сепаратистів на Донбасі.

Вони звернулися до представників обох країн, щоб ті вплинули на якнайшвидше припинення конфлікту на Донбасі і звільнення полонених.

Зокрема, під стінами посольства Німеччини учасники пікету хотіли поспілкуватися із главою МЗС цієї країни Франком-Вальтером Штайнмаєром, втім, у посольстві повідомили, що дипломата в приміщенні немає, а звернення мітингувальники можуть залишити.

Пізніше активісти вирушили до посольства Франції.

Станом на серпень, як повідомляла представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов мінських домовленостей.

Сьогодні у Києві з візитом перебувають міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро. Як повідомляли напередодні в Адміністрації президента, під час зустрічі 14 вересня з Штайнмаєром і Еро Петро Порошенко має намір скоординувати заходи тиску на Росію, щоб змусити її виконувати Мінські угоди у частині гарантування безпеки.

При цьому в Німеччині дали знати, що міністри будуть домагатися від Києва поступок Росії і сепаратистам у політичній частині домовленостей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів і невиконанні Мінських угод, Москва ці звинувачення відкидає і каже, що є лише гарантом виконання Мінських угод.

XS
SM
MD
LG