Доступність посилання

ТОП новини

В кулуарах Генасамблеї ООН Обама поговорить з прем’єром Іраку про звільнення Мосула


Іракські сили під час операції з відновлення контролю над Мосулом, 14 серпня 2016 року
Іракські сили під час операції з відновлення контролю над Мосулом, 14 серпня 2016 року

Президент США Барак Обама в кулуарах Генеральної асамблеї ООН зустрінеться з прем’єр-міністром Іраку Хайдером аль-Абаді, інформує Білий дім.

Зустріч, запланована на 19 вересня, проходитиме на тлі запланованого повного взяття під контроль другого за величиною міста Іраку Мосул і звільнення його від бойовиків угруповання «Ісламська держава».

«Лідери двох країн матимуть можливість перевірити хід кампанії по боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», зокрема кампанію зі звільнення Мосула», – сказав заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Бен Родс.

Сполучені Штати розгорнули ще 400 військовослужбовців в Іраку на початку цього місяця на тлі підготовки місцевих силових структур до нападу на друге за величиною місто Іраку.

Союзні сили «формують операції», зосередившись на аеродромі біля міста Кайяра, яке розглядають як плацдарм для ударів по бойовиках угруповання «Ісламська держава» у Мосулі. Джихадисти захопили це місто в 2014 році, і вважається, що воно є їхнім останнім важливим осередком в Іраку.

Крім того, Білий дім повідомив, що на Генасамблеї ООН Барак Обама також зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, китайським прем'єром Лі Кецяном.

Засідання 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН стартують в Нью-Йорку 19 вересня. Участь в ній візьме також президент України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG