Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура передала до суду справу чоловіка, якого звинувачують у загибелі 10 військових ЗСУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Донецької області повідомила про передачу до суду обвинувального акту щодо чоловіка, якого звинувачують у причетності до загибелі 10 українських військових. Сторона обвинувачення наполягає, що за тяжкі злочини цій особі «загрожує довічне позбавлення волі».

Провадження стосовно жителя Шахтарського району Донеччини було порушене за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу стосовно цього мешканця Шахтарського району.

Досудове розслідуванням встановило, що 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців третього окремого полку спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«61-річний місцевий мешканець, прихильник терористичної організації «ДНР», увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на власному автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік повернувся у супроводі не менш як чотирьох одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками терористичної організації «ДНР», – зазначає прокуратура.

«У результаті нерівного бою 10 військовослужбовців ЗСУ загинуло, 5 потрапили у полон», ідеться в повідомленні.

Крім того, чоловіка звинувачують у фінансуванні тероризму, бо у 2014 році він «зареєстрував на тимчасово окупованій бойовиками території підприємство та сплачував податки до так званого «Центрального Республіканського банку» терористичної організації «ДНР».

За повідомленням правоохоронців, спецоперація з розшуку цієї особи тривала майже два роки. Спільними зусиллями працівників Національної поліції та військових сил спеціальних операцій у липні 2016 року чоловіка затримали та заарештували.

XS
SM
MD
LG