Доступність посилання

ТОП новини

НБУ в 2014-2016 роках видав рефінансування майже на 320 мільярдів гривень – #Точно


Національний банк України видав українським банківським установам рефінансування впродовж 2014-2016 років на загальну суму 319,9 мільярдів гривень. Така інформація міститься в офіційній відповіді НБУ на запит про публічну інформацію, повідомляє проект Радіо Свобода #Точно.

У розрізі фінансових інструментів, якими оперував Нацбанк: кредити овернайт, кредити рефінансування через тендер, операції прямого репо, стабілізаційні кредити та кредити збереження ліквідності. При цьому зауважено, що останні три інструменти у 2016 році не використовувалися.

Як повідомили #Точно, в 2014 році обсяг рефінансування сягнув 222,3 мільярда гривень, а в 2015 році – 75, 4 мільярда гривень.

У поточному році станом на 19 вересня розмір рефінансування сягнув 22, 3 мільярда гривень.

Представники НБУ повідомляють, що, відповідно до чинного закону «Про Національний банк України», забезпечується щомісячне інформування громадськості про рішення правління НБУ стосовно процентних ставок та умов проведення трансакцій з банками та про факти, які є важливими для осіб, що функціонують на фінансовому ринку, а також про здійснювану ним політику рефінансування, валютну політику.

XS
SM
MD
LG