Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: в «повстанській» частині Алеппо розбомбили ще одну лікарню


Сирійські урядові війська під час наступу на «повстанську» частину Алеппо, фото 30 вересня 2016 року
Сирійські урядові війська під час наступу на «повстанську» частину Алеппо, фото 30 вересня 2016 року

У Сирії в утримуваній супротивниками режиму частині міста Алеппо внаслідок повітряних ударів у суботу була знищена ще одна лікарня.

За даними Сирійського спостережного центру за правами людини, що працює в Лондоні і має інформаторів на місцях, унаслідок удару по лікарні Сахур також загинули не менш ніж дві людини і принаймні 13 були поранені.

Агентство «Ройтерз» повідомляє з посиланням на працівників лікарні, що вона цілком припинила роботу: зруйнована будівля, інфраструктура, обладнання й електрогенератори, працівників і охорони не лишилося.

Чия авіація знищила лікарню – сил режиму Сирії чи його союзниці Росії – не встановлено.

Дамаск за підтримки Москви та інших своїх союзників – Ірану та місцевих і іноземних шиїтських загонів – уже півтора тижня веде наступ на оточену східну частину Алеппо, яку контролюють сили супротивників режиму і в якій живе кількасот тисяч цивільних людей. Цей наступ, у першу чергу повітряні бомбові й ракетні удари сирійської і російської авіації, призвів до загибелі вже сотень мирних мешканців і значних нових руйнувань. У першу чергу ці удари спрямовані проти лікарень та шляхів і інфраструктури постачання оточеної частини міста. Попри широку міжнародну критику, і Дамаск, і Москва заявляють, що не зупинять цього наступу.

XS
SM
MD
LG